cholesterol

Het eten van eieren heeft nauwelijks tot geen invloed op je cholesterol

Dus tik er gerust een paar weg de komende dagen.

Het idee dat eieren eten slecht zou zijn voor je cholesterolgehalte zoals vroeger beweerd werd, is al lang achterhaald. Je kunt gerust een of twee eieren per dag eten zonder dat je het risico op hart- en vaatziekte verhoogt. Ja, in eierdooiers zit cholesterol, maar dit wil nog niet zeggen dat het eten van eigeel je cholesterolniveau verhoogt.  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat meerdere eieren per week nauwelijks tot geen effect heeft op het cholesterol gehalte in het bloed. Daarnaast bevatten eieren voedingsstoffen, zoals omega-3’s, die het risico op hartaandoeningen kunnen verlagen. En een ei is natuurlijk een heel goede eiwitbron.

Wat een veel grotere invloed heeft op het risico van hart-en vaat ziekten dan cholesterol is het eten van verzadigd vet. Denk aan vette vleeswaren, kaas, boter en zoete snacks.

NB1: Dr. Uffe Ravnskov, auteur van het boek Feiten en Fabels over cholesterol, deed onderzoek op zichzelf en at een tijdlang 8 eieren per dag en zag dat zijn cholesterolwaarden zelfs iets naar beneden gingen.

NB2: Het ei-advies van het Voedingscentrum is 3 à 4 eieren per week.

NB3: Je doet mij een plezier als je voor biologische eieren kiest.

Moraal van het verhaal; Vrolijk Pasen!

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.