hoorapparaat1

Het hoorapparaat van de toekomst is nu al verkrijgbaar

blow ism onlinehoortoestel.nl

Een app die je slaap registreert of je stappen telt, een horloge dat je prestaties bijhoudt, de ontwikkeling van de gezondheidstools en gadgets staat niet stil. En dat is fijn want het kan je motiveren en helpen om gezond te leven. Nu is er iets op de markt gekomen dat echt alle handige tools overtreft: Een hoorapparaat dat de hartslag kan meteen, kan adviseren of je brein optimaal wordt gestimuleerd en of je wel genoeg beweegt. Maar het kan nog veel meer: je kunt boodschappen inspreken die je later helpen herinneren aan afspraken of andere zaken. Denk aan het gebruik van medicijnen of het buiten zetten van de kliko. Ben je bij de huisarts en bang dat je later niet meer weet wat hij of zij nou precies allemaal heeft gezegd? Geen probleem, het hoortoestel kan het gesprek opnemen zodat je het later nog eens rustig kunt afluisteren. En wat dacht je van een vertaalfunctie? Je praat met een leuke Spanjaard, het apparaatje vertaalt wat hij zegt en je hoort het in het Nederlands in je oor terug. Allemaal zo handig  dat je bijna zou vergeten dat het in eerste instantie dient om beter te horen.

Minder goed horen

Wist je dat dat bijna de helft van de 50-plussers regelmatig merkt dat het gehoor achteruit gaat? Vooral een gesprek volgen als er veel geruis op de achtergrond is blijkt moeilijk te zijn. Of we het nou leuk vinden of niet, we krijgen er allemaal mee te maken. Meestal begint ouderdomsslechthorendheid bij de hoge tonen die moeilijker te horen zijn. Qua spraak is het missen van medeklinkers (bijvoorbeeld t,f,h,s) een oorzaak van het niet goed verstaan van woorden.

Laat je gehoor niet verder achteruitgaan

Soms wordt gedacht dat je een gehoorapparaat uit moet stellen om de oren niet te veel te verwennen waardoor ze minder zouden kunnen gaan horen. Maar het tegenovergestelde is waar. Wanneer je minder hoort, zullen de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor het horen en verstaan meer en meer ontwent raken aan het horen van geluiden. Vergelijk het met spieren die niet meer gebruikt worden. Door een hoorapparaat komen alle geluiden wel binnen en blijven die hersengebieden geprikkeld.

Starkey Livio AI

Livio AI van Starkey

Terug naar het bionische oor, ofwel het revolutionaire hoortoestel dat de Livio AI heet van het merk Starkey en wereldwijd razend populair is. Hier in Nederland is hij verkrijgbaar bij onlinehoortoestel.nl een initiatief van een groep audiciens die slechthorende mensen helpen met de advisering, aanschaf en het op maat instellen van het juiste hoortoestel.

Via een app koppel je de Starkey Livio AI aan je smartphone. Ook handig: je kunt er draadloos mee bellen en hardlopen zonder je  je smartphone mee te nemen. Hij slaat de data van je prestaties op. En bij thuiskomst kun je die aflezen in je app. De Livio AI is verkrijgbaar vanaf 1500 euro en om nog maar iets miraculeus toe te voegen: de audicien kan deze hoortoestellen op afstand via het internet volledig instellen en programmeren.

James Bond, eat your heart out!

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.