rimpels verdwijnen

Smeer dit op je rimpels en je weet niet wat je ziet!

Wie weleens op Pinterest kijkt en zoekt op ‘gezondheid’ en ‘ouder worden’ kent waarschijnlijk de pins wel met die idiote beloftes. Hoe je van een mix van een suikerklontje en een halve banaan hielkloven kan wegtoveren tot hoe een specerij uit je keukenkastje ervoor kan zorgen dat je geen leesbril meer nodig hebt. “ Je ziet alles weer als een twintigjarige!”

Niet alleen de teksten beloven de mooiste handen, billen of ogen, ook de bijbehorende foto’s laten zien wat voor prachtigs je kan verwachten. Je wordt jong waar je bijstaat!
Om maar wat fijne voorbeelden te geven:

rimpels verdwijnen

Als je op die pins op Pinterest klikt, vind je de recepten om de middeltjes te maken. Meestal heel simpel. Bijvoorbeeld een mix van koffie, suiker en kokosolie.
Hoewel ik natuurlijk weet dat dat het de grootste onzin is en dat de voor- en nafoto’s geshopt zijn of fake, is er toch een heel klein stemmetje in mij dat zegt: stel dat dit middel echt werkt? Dat stemmetje wil het namelijk zo graag geloven. Gelukkig ben ik wijs genoeg om nog net niet tot actie over te gaan.

Maar wat mij nou het meest van dit alles fascineert: wie plaatsen deze berichten? En wat willen ze ermee? Het is niet zo dat er iets verkocht moet worden zoals bij Tel Sell. Nee met deze pins wil niemand wat verkopen, het gaat om ingrediënten zoals eieren, baksoda of een halve ananas, dingen die je vaak in huis hebt of zo meeneemt bij het boodschappen doen, dingen waar de afzender in ieder geval niet rijker van wordt.

Wat is het dan wel? Een reden die ik kan bedenken is om mensen naar een site te lokken, zodat die site meer bezoekers krijgt en daardoor meer advertenties. Dat zou kunnen, maar ook eenlingen zonder site plaatsen dit soort berichten. Zouden ze er dan zelf echt in geloven? Ik kan het me haast niet voorstellen want de foto’s zijn zo nep als het maar zijn kan. Of liggen ze gewoon in een deuk bij het idee dat mensen erwtenpuree of een rauw ei met pindakaas op hun rimpels smeren? Ik heb geen idee. Anyone?

(gelukkig houden dit soort breinbrekers je langer scherp, dat dan weer wel).

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.