anti-rimpelcreme

De enige anti-rimpelcrème die echt werkt

Als het om anti-rimpelcrèmes gaat is er eigenlijk maar 1 stof waarvan bewezen is dat het huidverjongend kan werken. Het gaat om retinoïden, een verzamelnaam voor verschillende varianten van vitamine A. De twee bekendste zijn tretinoïde (vitamine A zuur) en retinol. Ze verhogen de collageenproductie, helpen je poriën kleiner te maken en verbeteren de celvernieuwing.

Nu niet meteen naar een drogist of parfumerie rennen, vitamine A zuur is alleen op recept verkrijgbaar. Crèmes met retinol kun je wel overal kopen maar zijn veel minder effectief dan vitamine A zuur. Retinol kan bovendien slecht tegen licht en zuurstof en neemt daardoor in werking al snel af. Omdat retinol ook irriterend kan werken zullen cosmeticamerken al gauw een laag percentage gebruiken om zo te voorkomen dat mensen gaan klagen. Andere vormen van vitamine A werken niet zo goed als retinol en zeker niet zo goed als tretinoïde.

Mocht je huisarts er niet voor in zijn om een recept uit te schrijven voor een vitamine A zuur-crème dan kun je het ook aan een cosmetische arts vragen (mocht je daar toevallig toch zijn ;-).
Vitamine A zuur-crème is ook online te bestellen, maar dan weet je niet zeker of de samenstelling of concentratie goed is.
En mocht je op vakantie zijn: in veel landen kun je het gewoon zonder recept kopen. (bijvoorbeeld Griekenland, Spanje of Frankrijk). Het is daar vaak nog een stuk goedkoper ook. Wel opletten dat de tube een beetje koel en donker vervoerd wordt.

Handig om te weten:

* Tretinoïde kan irriteren en zorgen voor een droge huid. Vooral in het begin kan de huid rood, gevoelig en schilferig worden. Het is daarom belangrijk om het langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met 2 keer per week een dun laagje met de laagste dosering (0,02%). Als de huid gewend is kun je vaker, iets dikker en een hogere concentratie gebruiken.
De irritaties die in het begin ontstaan worden meestal in de loop der tijd minder. Dus niet meteen de hoop opgeven.

* Breng het voor het slapen gaan op en niet ’s ochtends omdat door tretinoïde de huid gevoeliger wordt voor zonlicht.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.