middelbare leeftijd

Deze vrouwen lijken toch veel ouder dan dat wij zijn?

Is het ons haar, onze make-up of maakt de skinny jeans het verschil? Of blijken onze pilates- en yogalessen toch effectiever dan we dachten. Maken we meer gebruik van botox dan we bekennen of ligt het aan de superfoods van nu? Hoe komt het toch dat vrouwen van ‘middelbare leeftijd’ er tegenwoordig zoveel jonger uitzien dan vijftigers (en zestigers) uit de jaren 60?

Hoewel we misschien denken dat we minder snel verouderen dan een of twee generaties geleden, is dat op celniveau niet het geval.  We krijgen dus bijvoorbeeld niet later rimpels of minder snel stramme ledematen dan vroeger. We leven wel langer en dat komt door een betere gezondheidszorg, het vroeg opsporen van ziekten, betere medicijnen, betere hygiëne, en voldoende middelen en mogelijkheden om aan gezonde voeding te komen.

Dat je er veel jonger uitziet dan je moeder of tante op jouw leeftijd ligt dus waarschijnlijk meer aan het corrigerende ondergoed, kleding en de grote verscheidenheid aan beautyproducten dan aan iets anders. Ok, misschien helpt het idee dat we nog een hele tijd voor ons hebben ook mee.

Afijn, bekijk de foto’s van vrouwen van middelbare leeftijd uit de jaren zestig en oordeel zelf waar het verschil ‘m in zit.

 

 

Bron: https://vintag.es

Fotografie: Ryan Khatam

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.