wallen, kringen ogen

Dit helpt dus écht tegen wallen en kringen

Kringen, wallen, vochtophoping, kraaienpoten, noem het op of mijn ogen hebben het. Hoe ouder hoe meer kreukels. Ik hoor mezelf regelmatig hardop holymoly zeggen als ik ‘s ochtends voor de spiegel sta. Nu heb ik altijd al vooraan in de rij gestaan als het om verfrommelde ogen gaat maar tegenwoordig duurt het wel heel erg lang voordat alles een beetje rechttrekt.

Je begrijpt dat ik een expert ben geworden als het gaat om goede oogtips:

Omdraaien

Het is balen als je geen rug-slaper bent, want het helpt namelijk echt. Nog beter: op je rug slapen met een extra kussen. Vocht zakt zo naar beneden.

Satijnen kussensloop

Ik kocht ‘m omdat ik dacht dat mijn haar er beter door zou blijven zitten, maar het hielp van geen meter.  Wel merkte ik dat zo’n satijnen sloop wel goed werkt tegen wallen. Probeer het maar eens.

Eye bucket challenge

Ik heb er niet zo vaak tijd voor maar een koud kompres vermindert wallen en kringen altijd een beetje. Het maakt niet zoveel uit wat je op je ogen legt, als het maar koud is. Lepels die in de ijskast hebben gelegen, koude komkommerschijfjes, thee zakjes, koude Senseopads. De lage temperatuur doet het werk.

Concealertruc

Met een concealer kan je echt goed donkere plekken en schaduwen camoufleren. Gebruik een kleur die iets lichter is dan je eigen huidskleur en klop het voorzichtig in onder je ogen en neem ook je ooghoek mee. Bij mij trekt de concealer later op de dag wel in de lijntjes maar dan klop ik het er weer even in met mijn vingers.

Zuinig met zout

Zout gegeten? De morning after merk je dat meteen. Net als alcohol is zout dol op vasthouden van vocht. Je wordt meteen zichtbaar gestraft.

Sperti helpt niet!

Ooit ging het verhaal rond dat Sperti de boel onder je ogen een beetje kon straktrekken, maar helaas het is niet waar. Een aambeienzalf uit Amerika van een ander merk zou wel moeten helpen, maar Sperti dus niet. Natuurlijk heb ik het toch een keer zelf uitgeprobeerd. (zonder resultaat).

Iets wat ik ook een half jaar heel consequent heb uitgeprobeerd is de dermaroller. Drie keer per week rolde ik met die roller met naaldjes voorzichtig rondom mijn ogen. Misschien dat het onderhuids iets goeds heeft gedaan, maar zichtbaar was het aan de buitenkant niet.

Oog crème

Ik trap natuurlijk makkelijk in alle beloftes van oog crèmes. Zodra ik lees: vermindert kringen, wallen of huidverslapping, ben ik verkocht. Inmiddels kan ik de verleiding iets beter weerstaan.  Een wonder crème ben ik nooit tegengekomen maar volgens Radar kwam de Nivea Q10 oogroller antirimpel als beste uit de test. Toch maar weer eens proberen.

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.