cosmetische behandeling

Drie nieuwe cosmetische behandelingen in Nederland

Elk jaar komen er weer nieuwe cosmetische gezichtsbehandelingen bij. Sommige bestaan al langer in het buitenland en komen als het daar een succes is, hier naartoe. Welke behandelingen zijn voor ons nieuw en veelbelovend? Ik vraag het aan dr. Jonathan Kadouch, hij is als dermatoloog gespecialiseerd in dermatochirurgie en cosmetische dermatologie. Zonder te aarzelen noemt hij meteen 3 behandelingen: de Morpheus, de liplift en de Facetite. Daar moeten we meer van weten.

1. Morpheus voor huidverbetering

Wat voor behandeling is dit?
“De Morpheus wordt vaak een laserapparaat genoemd maar dat is het niet. Hij valt onder de energy based devices en combineert microneedling met radiofrequentie. Net als bij microneedling worden er met een pistoolvormig apparaat met minuscule kleine naaldjes gaatjes in de huid gemaakt. Het verschil met microneedling is dat de naaldjes onder in de huid warmte afgeven door middel van radiofrequente energie. De aanmaak van collageen en elastine wordt daardoor nog meer gestimuleerd. Ideaal om rimpels, grove poriën en littekens op te vullen en minder zichtbaar te maken en om de verslapte huid steviger te maken. Ook elders op het lichaam toe te passen.”

Wat maakt deze behandeling uniek?
“De Morpheus pakt zowel de huid aan de oppervlakte aan als de diepere huidlagen. In Amerika wordt hij veelvuldig gebruikt. In Nederland sinds een half jaar. De Morpheus staat voor kleine moeite, groot resultaat. In 15 minuten kun je het hele gezicht behandelen. Direct na de behandeling is de huid rood en gezwollen maar de volgende dag kun je met wat foundation weer goed voor de dag komen. Het beste resultaat krijg je wanneer de behandeling 3 keer herhaald wordt. Omdat de Morpheus over allerlei veiligheidsmechanismes beschikt, is het een heel veilige behandeling die door huidtherapeuten verricht kan worden. Voor een steviger huid hoef je dus niet meer een zware laserbehandeling met lange downtime te ondergaan.”

Kosten
€ 1450-1800 voor 3 behandelingen

 

2. Liplift voor een jonger gezicht

Waarom een liplift?
“Als we ouder worden, verliezen we veel volume in het gelaat, maar krijgen we ook te maken met botverlies. De ballon loopt als het ware wat leeg, waardoor huid en weefsel op bepaalde plekken gaan hangen. Het stukje tussen bovenlip en neus wordt langer, en het volume verdwijnt. Daardoor zie je het rood van de bovenlip ook minder. De lip krult als het ware naar binnen. Optisch is dat een herkenningspunt van ouderdom, net als ingevallen slapen. Kijk je naar iemands gezicht dan signaleert het brein onbewust dat langere en dunnere stukje bovenlip als veroudering. Met een liplift maak je dat stukje korter, waardoor je ook het lippenrood en boventanden weer gaat zien. Dat bereik je bijvoorbeeld met een lipfiller niet. Die vult alleen de bovenlip op. In Amerika wordt de liplift heel veel uitgevoerd en vaak gecombineerd met een facelift. Maar ook op zichzelf is een liplift een krachtige esthetische ingreep met een mooi en natuurlijk resultaat. Het zal in de loop der jaren zeker aan populariteit gaan winnen.”

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
“Onder verdoving wordt een reepje huid onder de neus weggesneden. De huid wordt vervolgens iets opgetrokken en onder de neus vastgezet. Als het goed gebeurd worden de littekens in de neusgaten weggewerkt. Er zijn verschillende manieren waarop je een neuslift kunt doen. Een rechte streep onder de neus is meestal niet het allermooist. Beter is het om de vorm van de neus aan te houden. De ingreep is niet ingewikkeld, vergelijkbaar met een ooglift, waardoor het ook weinig risico’s kent.  Wel is het belangrijk dat de juiste hechttechniek gebruikt wordt en de ingreep wordt verricht door iemand die ervaring heeft en verstand heeft van verhoudingen in het gezicht. Denk aan een esthetisch chirurg, dermatochirurg of een plastisch chirurg. Na een week kunnen de hechtingen eruit. De roodheid en zwelling houdt vaak nog 3 weken aan.”

Kosten
Tussen de € 950,- en € 1.400

Hals- en facetite als alternatief voor de facelift

Wat is een Hals- of Facetite?
“De FaceTite, Neck- of BodyTite zijn merknamen voor een techniek die bestaat uit een electrosonde (een hand-apparaat dat radiofrequente golven uitstraalt, red.) en een holle naald. De holle naald, ook wel canule genoemd, wordt in de onderste huidlagen ingebracht, terwijl de electrosonde boven de huid ‘zweeft’. Tussen de sonde en de naald worden golven van hoogfrequente energie opgewekt. Deze energie wordt onder de huid omgezet in warmte waarmee je drie effecten bereikt: directe samentrekking van het weefsel, stimulatie van de collageenaanmaak en het versmelten van vetcellen. Ideaal om contouren te verstrakken. Je bereikt er het maximaal haalbare resultaat mee zonder dat er een mes aan te pas komt. De techniek bestaat al meer dan 10 jaar en wordt in het buitenland veel gebruikt. Sinds enkele jaren wordt er ook in Nederland mee gewerkt.”

Voor wie is het geschikt?
“Allereerst voor mensen met een volle onderkin. Eventueel gecombineerd met liposuctie, kun je met deze techniek een mooie hals-kaaklijn creëren. Niet zo strak als een chirurgische halslift maar het effect komt wel erg dichtbij. Daarna is het geschikt voor iedereen met een slappe huid die een hals- of facelift overweegt maar de stap om te snijden niet durven nemen, of de klachten eigenlijk nog te mild zijn voor een chirurgische lift. Er zijn veel mogelijkheden, ook onder de ogen kunnen de effecten spectaculair zijn. Echter, de artsen in Nederland zullen nog ervaring moeten doen om te weten wat er allemaal mee kan. Omdat de apparatuur met een sterk gecontroleerd systeem werkt bestaan er nauwelijks risico’s. Het effect van een Face en NeckTite behandeling is blijvend, maar het natuurlijke verouderingsproces gaat altijd door.

Kosten:
Necktite € 2.500, FaceTite € 2.200. Gecombineerd is het goedkoper.

Dit artikel van mij is eerder verschenen in het tijdschrift NOUVEAU

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie