grijs haar

Kijk hoe te gek grijs haar kan zijn

Ik heb een rare tic, ik verzamel op Pinterest foto’s van vrouwen met fantastisch grijs haar, maar zelf ben ik te laf om grijs te gaan. Toch bang dat ik er ouder door lijk. Moet ik er wel bij zeggen dat de grijze haren die ik heb nou niet echt heel lekker van kleur zijn.  Maar mocht ik ooit overstag gaan, dan liggen deze plaatjes als voorbeeld klaar.

grijs haar

@vickieheath_

grijs haar

Ik vroeg mijn eigen kapper Fieke van der Plas van kapsalon Lafiek hoe je nou het best zo’n goede grijze coupe krijgt (i.p.v een grijze muis te worden). Ze gaf me de volgende tips:

  1. Het allerbelangrijkste is een goede haircut. Het hoeft zeker niet kort te zijn, maar als je het lang houdt is het belangrijker dan ooit om het regelmatig te laten knippen, vooral als je eerder geverfde haar aan het uitgroeien is. Dat haar gaat splijten, door de punten telkens bij te knippen ziet het er strakker en meer verzorgd uit.
  2. In het begin heb je natuurlijk eerst die grijze landingsbaan op je hoofd. Niet opgeven, met low- en highlights kun je de uitgroei goed verzachten. Zo kun je langzaam maar zeker de kleur eruit laten knippen. Ik zou in het begin daarom toch iets korter gaan om het proces wat te versnellen.
  3. Wanneer je je geverfde haarkleur laat uitgroeien, kunnen de uiteinden minder mooi van kleur worden. Vraag je kapper dan om een ​​as-toner in je haar te doen. Het hoeft alleen maar op het geverfde haar te worden aangebracht. Je haar wordt er meteen zachter van.
  4. Grijs haar is wat brozer en grover van structuur  daarom is het nog belangrijker om een goede (zilver)shampoo en conditioner te gebruiken. Niet te vaak wassen, maar wel goed verzorgen. Ik raad ook aan om een keer per week een haarmasker te gebruiken wonderen. Met proteïne-shampoos gaan de schubben van het grijze haar weer dicht zitten en krijg je meer glans. Een glans-spray werkt ook altijd fijn.
  5. Als je eigen kleur grijs wat meer pit kan gebruiken, kun je antraciet grijze plukjes laten plaatsen. In combinatie met je eigen haar en wit-blonde plukjes kan het een heel mooi geheel worden.  Een beetje contrast met donker en licht werkt altijd mooi.

grijs haargrijs haar

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Volg BLOW nu ook op Instagram