Tanden laten bleken, waar doe je dat?

Overal kom je ze tegen; de aanbiedingen om je tanden te laten bleken. Lange tijd heb ik ze aan mij voorbij laten gaan omdat ik dacht dat sommige ‘witte-tanden-salons’  met methodes werken die schadelijk  kunnen zijn voor je gebit. Toen ik hoorde dat je daar niet meer bang voor hoeft te zijn vanwege aangescherpte regels, ben ik overstag gegaan en kocht een Groupon-bon voor ‘een stralend wit gebit’. Altijd goedkoper dan bij de tandarts.  Heeft het gewerkt? Bekijk de video en je weet het.

 

Hoe zit het ook alweer?
De meeste tandartsen werken met een thuisbleeksysteem. Er wordt dan gebruik gemaakt van een bleekbitje en bleekgel met peroxide om thuis de tanden te bleken. De bleekbitjes zijn van kunststof en worden op maat gemaakt. In overleg met de tandarts wordt besproken hoe lang je de bitjes moet dragen voor het gewenste resultaat. De bitjes kun je ’s nachts indoen. Kosten inclusief consult; ongeveer 300,-

Sinds november 2012 mogen schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstof peroxide gebruiken. De meeste peroxidevrije bleekgels die gebruikt worden door deze salons (zonder tandarts) bevatten een lage concentratie Sodium Bicarbonaat of  Sodium Perborate.  Veiliger en meestal goedkoper dan gels met waterstofperoxide.

Het nadeel van bleken met een peroxidevrije gel is dat het resultaat minder lang aanhoudt dan bleken met peroxide. Vooral kleurstofhoudende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc…) hebben invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken.

Door de mond  goed te spoelen na het eten en drinken en door gebruik te maken van whitening tandpasta’s kun je de terugloop wat vertragen.

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.