peeling

“Voor mij is zo’n peeling een ideale opknapbeurt’

Zo’n één -soms twee- keer per jaar ga ik naar ‘mijn’ cosmetisch arts voor wat botox. De laatste keer dat ik er kwam zei ze: “Je zou eigenlijk een keer een goede peeling moeten hebben. Daar heeft jouw huid echt wat aan.” Ze raadde me de Cosmo Peel Forte aan, een wat zwaardere peeling waar je toch weinig last van ondervindt. Ideaal voor fijne lijntjes, een doffe, vale huid, pigmentvlekken, grove poriën, acnelittekens en zonbeschadiging. Laat ik dat nou net allemaal in huis hebben. Omdat mijn arts geen peelings doet, verwees ze me door naar de Amstelzijde Kliniek. Zelf ben ik al lang van mening dat mijn huid zoveel meer heeft aan huidverbeterende behandelingen zoals microneedling, laser en peelings dan aan fillers en botox.

Goed, de Cosmo Peel Forte dus, wat is er nou zo bijzonder aan deze peeling?
Cosmo Peel Forte is een chemische peeling die bestaat uit glycolzuur, TCA-zuur en fenolzuur. Een combinatie van zuren die doordringen in verschillende lagen van de huid. Ook de onderste huidlaag wordt bereikt wat er voor zorgt dat de collageen- en elastineaanmaak wordt gestimuleerd. Vandaar ook dat het effect van de peeling pas goed na zo’n twee maanden na de behandeling te zien is. De bovenste huidlaag wordt vernieuwd waardoor de oppervlakte wat gladder en egaler wordt. Het is de combinatie van de zuren en de sterke werking die deze peeling uniek maakt. Tegelijkertijd is het herstel veel minder heftig dan andere sterke peelings. Wat ook goed aan deze peeling is dat het ook op de gevoelige huid rondom de ogen gesmeerd kan worden.

Proef op de som
Ik werd door de Amstelzijde Kliniek uitgenodigd om bij hen de Cosmo Peel Forte behandeling te ondergaan. Na een intake gesprek kreeg ik ter voorbereiding een exfoliant-mousse mee waarmee ik twee weken lang mijn gezicht moest reinigen. Door de 5% glycolzuur die erin zit verwijder je daar alvast de dode huidcellen mee.

De behandeling zelf was eigenlijk een fluitje van een cent. Mijn gezicht werd eerst goed gereinigd. Daarna werd de peeling-vloeistof met een wattenstaafje op mijn gezicht aangebracht. Je voelt het meteen branden maar vergeleken bij een peeling die ik vroeger heb gehad, was dit niks. Destijds had ik het gevoel dat ik met mijn hoofd in een emmer zoutzuur had gezeten. Nu werd het ook wel onaangenaam aan het eind, maar het branderige gevoel verdween meteen toen ik een kalmerende verzorgende creme opgesmeerd kreeg. Al met al duurde de behandeling nog geen half uur.

Oud vrouwtje en losse vellen
De eerste 3 dagen voelde mijn huid vooral heel strak aan. Door de lichte zwelling zag mijn gezicht er zelfs wat voller en gladder uit. Maar na de derde dag leek mijn huid op die van een honderdjarige. Ontzettend gerimpeld. Niet veel later begon het vervellen, wat in begin maar niet op leek te houden. Ook al zag het er voor een buitenstaander misschien onsmakelijk uit, ik ging gewoon de straat op en deed de dingen die ik moest doen. De verzorgende crème die ik had meegekregen zorgde ervoor dat het allemaal wat minder droog en strak aanvoelde. Na zo’n 8 dagen was het wel gedaan met het vervellen en waren pigmentvlekken en andere verkleuringen duidelijk minder zichtbaar geworden. Mijn huid voelde vooral heel zacht en schoon aan.

Tweede behandeling
Hoewel één behandeling al voldoende kan zijn, werd in mijn geval -met al mijn grove poriën, rimpels en pigmentvlekken – een tweede aangeraden. Omdat ik goed op de eerste behandeling had gereageerd, werd er de tweede keer iets meer peelingvloeistof aangebracht, waardoor ik nog meer ging vervellen. Wat mij betreft had dat ook de eerste keer gemogen.

Cosmo Peel Forte

Voor en Na. De huid is frisser geworden en de oneffenheden rondom de mond zijn minder zichtbaar

Het resultaat
Een kleine twee maanden later ben ik terug naar de kliniek gegaan voor de na-foto. Het lastige met voor- en nafoto’s vind ik altijd dat je nooit écht goed het verschil kan zien. Want óf het licht óf de positie is net iets anders. Maar, de spiegel is mijn beste beoordelaar. Hoewel niemand van buitenaf verschil heeft gezien, of in ieder geval iets heeft opgemerkt, zie ik zelf toch echt verbetering. Mijn huid is net iets steviger, gladder en egaler van kleur. Geen megaverschil maar voor mij voldoende. Doordat ik de afgelopen 6 jaar regelmatig huidverbeterende behandelingen zoals deze heb gedaan, is mijn huid aanzienlijk verbeterd. Het is dat het allemaal behoorlijk veel geld kost en deze peeling niet voor de donkere huid is geschikt, maar anders zou ik iedereen een jaarlijkse behandeling met deze peeling aanraden. Perfect als onderhoudsbeurt.

De Cosmo Peel Forte kost inclusief 2 producten die je erbij moet gebruiken € 495,-
Als je alleen een deel van je gezicht wil laten doen kost het € 175,-

Bekijk hier het filmpje van de behandeling:

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie