wenkbrauwen

Waarom wenkbrauwen dunner worden als je ouder wordt

Wenkbrauwen, het zijn maar kleine dingen en toch zijn ze zo bepalend voor hoe je eruit ziet. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het uiten van je emoties. Verbazing, geluk, boosheid: de wenkbrauwen spreken boekdelen. Daarnaast hebben ze ook nog eens beschermde functie voor de ogen. Stof, vuiltjes, transpiratie worden allemaal opgevangen door de wenkbrauwen.

Helaas worden die fijne wenkbrauwen steeds dunner en lichter naarmate we ouder worden. De overgang is hierbij de grootste boosdoener. (Het zou eens een keer niet 😉 ) Oestrogeen is één van de twee vrouwelijke hormonen die haargroei stimuleert en ervoor zorgt dat onze huid en haren in goede conditie blijven.  Door de daling van de oestrogeen-aanmaak tijdens de overgang delen de haarcellen zich minder makkelijk, waardoor er dus minder én minder sterk haar wordt gemaakt. Je haardos wordt langzaam maar zeker dunner en ook de conditie van het haar gaat achteruit. Dat gaat op voor je hoofdhaar, maar ook voor je wenkbrauwen. Bij het ouder worden neemt ook de productie van melanine af. Het is het pigment dat verantwoordelijk is voor de haarkleur. Daardoor lijken je wenkbrauwen al gauw dunner en lichter.

Haargroei is meestal erfelijk bepaald, maar haaruitval of dunner wordende wenkbrauwen kunnen ook een andere oorzaak hebben. Zoals een trage schildklier, bloedarmoede of door de ziekte alopecia areata. Het kan ook een bijwerking zijn van medicijnen zoals bloedverdunners, betablokkers of chemotherapie. En van stress worden je wenkbrauwen ook niet bepaald voller.

Allemaal leuk en aardig maar de oplossing is veel interessanter dan de oorzaak.
Hoe krijgen we die wenkbrauwen voller en mooier?

Wenkbrauwpotloden, gels en poeders kunnen echt wonderen doen, als je ze tenminste op een goede manier gebruikt. Zelf ben ik het meest fan van een dun potlood maar dat is persoonlijk. Kies in ieder geval nooit een te donkere tint. De kleur moet aansluiten bij je eigen natuurlijke wenkbrauwkleur. Dit filmpje illustreert goed hoe je het best je wenkbrauwen (bij)tekent.

 

Een goed adres om je wenkbrauwen te laten verven of om zelfs nieuwe haartjes te ‘kweken’ is Roya Zare. Zij is een echte wenkbrauwkunstenaar. Mensen komen van heinde en verre naar haar toe.

Wil je een permanentere oplossing voor je te korte of te dunne wenkbrauwen dan kan tatoeage een uitkomst zijn. Hierbij worden dunne op haartjes lijkende streepjes in je huid aangebracht. Ook wel permanente make-up genoemd.  Na verloop van tijd vervaagt dit wel weer. Janny Hanegraaf van Permanent Mooi is een aanrader. Maar er zijn natuurlijk meer goede adressen.

Tenslotte: zelf ben ik fan van wenkbrauwserum van Revitalash. Het heet Revitabrow en je krijgt er echt wat vollere wenkbrauwen van.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie