leeftijd schatten

Wat?! Hoe oud denkt u dat ik ben?

Sommigen mensen vinden het sneu wanneer je je druk maakt om hoe oud je eruitziet. Ik ben zo’n sneu geval. (zelf vind ik het heel gezond). Niet dat ik er per se 10 jaar jonger uit wil zien, maar een paar jaar jonger vind ik eigenlijk wel een vereiste.  Met even oud als ik daadwerkelijk ben kan ik nog net leven maar met ouder? Nee, dat kan echt niet! Tijd om eens de proef op te som te nemen. Want hoe oud word ik nou eigenlijk geschat?

Van de 15 mensen die ik benaderd heb, dachten 7  mensen dat ik (veel) ouder was dan ik ben. Dat zijn er 7 te veel. Ik was er echt ontdaan van. Ik wist niet dat het me zoveel deed. Om onzeker van te worden. Doe dus nooit een straatonderzoek tenzij je er echt flink jonger uitziet. Achteraf heb ik mezelf getroost met de veronderstelling dat mensen misschien dachten ‘ze zal die vraag stellen omdat ze waarschijnlijk jonger is dan ze eruit ziet, dus is haar echte leeftijd ouder.’  En make-up doet ook veel heb ik gemerkt. Meer smoezen kan ik niet bedenken.

Zie jij er jong uit? Dan ben je het ook

De bekende verouderingsonderzoeker Andrea Maier toonde met een foto-experiment aan dat je aan je huid kunt zien of je lichaam ouder of jonger is dan je daadwerkelijke leeftijd. Als je jonger wordt geschat dan je bent (vrouwen: wel zonder make-up), dan ben je ook van binnen jonger dan je leeftijd in jaren. De vitaliteit van je huid, bloedvaten, hart en alle andere organen komen overeen.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.