bodylotion

Werken bodylotions en -crèmes nu echt?

BLOW ISM KNEIPP

Ik heb een beetje een rare verslaving: ik MOET me iedere ochtend na het douchen insmeren met bodylotion of -crème. Als ik het niet doe, voel ik me de hele dag uitgedroogd. Nu zijn er ergere verslavingen, maar ik vraag me af in hoeverre bodycrèmes en -lotions nu echt werken en nodig zijn. Voel ik me er alleen beter bij of doet het ook echt wat voor de huid?

Belangrijke vraag, zeker omdat de huid droger wordt naarmate je ouder wordt.

Een zoektocht op internet bij gerenommeerde bronnen levert het volgende op.

Publicatie van Harvard Medical School
Het is een feit dat moisturizers als bodylotion en bodycreams helpen bij een droge huid om de ​​vrij eenvoudige reden: ze leveren een beetje water aan de huid en bevatten een vettige substantie die het binnenhoudt.

Australasian College of Dermatologists, Dr John Frew
Als je geen moisturizer aanbrengt na een warme douche of bad, krijg je een graad van trans-epidermaal vochtverlies.

Dr Jetske Ultee, Onderzoeksarts in de Cosmetische Dermatologie
Als je je huid mooi en sterk wilt houden, dan is het essentieel je regelmatig in te smeren. Bij voorkeur direct na het douchen als je huid nog wat vochtig is. Op deze manier houd je de huid goed gehydrateerd en blijft de barrièrefunctie intact.

Dermatoloog Dr. Brenninkmeijer (in Libelle)
Je lichaam raakt zeker niet gewend aan bodylotion. Onze huid heeft bodylotion nódig. Door het douchen en het gebruiken van bijvoorbeeld douchegel gaat onze natuurlijke vetlaag eraf en daardoor krijgen we een droge huid. Door het smeren van bodylotion voorkomen we het uitdrogen van de huid. Als we geen bodylotion gebruiken, wordt de huid droger en geïrriteerder. Vrouwen boven de 50
Hou ouder we worden, hoe minder stevig de huid is. Voor vrouwen boven de 50 geldt dat de huid verandert. De huid verliest vorm, wordt slapper en droger en herstelt slechter. Daardoor ontstaat een droge huid. “Voor dit huidtype is een vette crème echt noodzakelijk”

Ik ben overtuigd en blijf dus lekker smeren. Mijn favoriet is de Soft Skin Nourishing Body Cream van Kneipp met amandelmelk en amandelolie. Geschikt voor alle huidtypen en ideaal voor een droge, gevoelige huid. Hij heeft een zachte geur en helemaal fijn: Er zitten geen conserveermiddelen, paraffine, siliconen en microplastics in. De werkstoffen zijn allemaal natuurlijk. Hij is lekker vol, smeert goed uit en er blijft geen vette laag op je huid liggen. Ook fijn van Kneipp zijn de Softening Body Lotions. Die trekken helemaal snel in.

Nog even het verschil tussen bodycrèmes en bodylotions. Een bodycrème bestaat uit hydraterende en voedende ingrediënten en heeft een stevige romige structuur. Met name geschikt voor een drogere huid.

Een bodylotion is lichter van structuur omdat deze meer water bevat. De lotion hydrateert hierdoor sneller dan een body crème en trekt sneller in, maar heeft minder voedende bestanddelen dan een body crème. Body lotions zijn ook geschikt voor alle huidtypen, maar vooral de vochtarme huid heeft er veel baat bij. Herkenbaar aan het craquelé-effect bij het samenknijpen van de huid.

Tenslotte:

Tip 1: Douche niet te lang en te heet, daar droogt de huid van uit

Tip 2:  Als je met blote benen de deur uit gaat:  smeer je onderbenen nog even extra in met een huidolie, daar krijgen ze een mooie glans van.

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie