hoe oud

Wil je weten hoe oud je eruitziet? Kijk op deze site

Een site die aan de hand van een foto kan raden hoe oud je bent. Dat moeten we natuurlijk proberen (en als-ie je jonger schat is het natuurlijk een fantastische site).

Hoe werkt het?
De mensen van Microsoft die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie, wilden wel eens laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn. Ze ontwikkelden door middel van gezichtsherkenningsoftware een site die het mogelijk maakt om de leeftijd van iemand te schatten.  Het werkt heel simpel je downloadt een foto op de site How Old Do I Look en het Microsoftprogramma pikt verschillende de onderdelen van je gezicht, zoals je neus, je ogen en je wenkbrauwen op.  Deze eigenschappen worden geanalyseerd en met behulp van algoritmes wordt je leeftijd vervolgens berekend.

Wil je weten hoe oud jij eruitziet. Check het hier. Je kan iedere foto uploaden die je wilt.

hoe oud

Wat de genieën van Microsoft alleen niet verwachtten, was dat de site meteen razend populair werd en omdat de machine er nogal vaak naast bleek te zitten ging Twitter en andere social media er mee aan de haal met pijnlijke en hilarische voorbeelden van foute inschattingen (zie: #HowOldRobot)

Microsoft verdedigde zich met de boodschap dat de technologie nog volop in ontwikkeling is.  Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder maar ik heb zo het idee dat er nog wel het een en ander verbeterd kan worden. De leeftijden lopen nogal uiteen bij mijn foto’s.  Word je jonger geschat, stop dan, want de kans dat je met een andere foto ouder wordt geschat is groot. En hang de foto, waar jij met je vriendinnen op staat en jij de jongste bent, vooral boven je bed.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.