Zo breng je de perfecte basis make-up aan

 

Make-up artist Carmen Zomers legt uit hoe je het best primer, concealer en foundation aanbrengt.  Gewoon even nadoen en je hebt de ideale basis make-up.

 

Nog even alles op een rijtje:

  1. Start met een dagcrème en masseer deze goed in.  De doorbloeding wordt door het masseren beter en de lijntjes iets zachter
  2. Breng dan een primer aan, deze maakt je poriën kleiner, geeft een glow en zorgt dat de foundation beter dekt en langer blijf zitten.
  3. Met een concealer kun je oneffenheden en donkere plekjes, zoals kringen onder de ogen en roodheid rondom de neus, wegwerken. Gebruik een iets lichtere teint dan je foundation. Een concealer kun je gebruiken onder of over je foundation. Als na verloop van tijd de concealer in de lijntjes gaat zitten kun je het met een vochtig sponsje weer egaal deppen.
  4. Foundation is het mooist als deze niet te dik wordt aangebracht. Op de plekken die je gedekt wilt hebben (bij mij is dat neus, kin en voorhoofd) kun je de foundation wat dikker aanbrengen. Van daaruit kun je het voorzichtig naar buiten toe uitwrijven. Maar wees voorzichtig met de huid rondom de ogen. Daar gaat het in de rimpels zitten.  Carmen gebruikt een kwast maar je kunt het ook met je vingers doen. Neem ook je liplijnen mee, dan kun je het later mooi invullen met een lippenpotlood. Vergeet je hals niet!
  5. De basis zit er op. Nu kun je wat diepte aanbrengen door het licht te shapen. Vaak als we ouder worden, worden we wat smaller in het gezicht en dan is het mooi om wat diepte aan te brengen, met een donkere bruine kleur, precies onder het jukbeen. Ook kun je de kaaklijn iets strakker maken door het net onder de kaaklijn iets donkerder te maken. Je kunt het doen met shaper, wat eigenlijk hetzelfde is als een donkere kleur concealer. Vervaag het vervolgens goed naar boven met een kwast. De kaaklijn vervaag je iets naar beneden. Het mogen geen harde lijnen blijven, goed vervagen dus met een kwastje.
  6. Poeder tenslotte je voorhoofd, neus en kin af en verdeel de poeder met kwastje lichtjes over de rest van je gezicht, maar niet in de fijne lijntjes.

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.