Marion Pauw

“Alles is beter met hormonen: je humeur, je huid, je haar, zelfs je stoelgang”

De een ziet vanzelf wel hoe ze ouder wordt, de ander is fanatiek bezig om lichaam en geest goed te onderhouden. In deze serie vraag ik aan bekende Nederlandse vrouwen wat zij al dan niet doen om een Beetje Leuk Ouder te Worden. Dit keer de beurt aan schrijfster Marion Pauw (46)

Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

Het alternatief is doodgaan, dus ik kan alleen maar heel blij zijn dat ik ouder word. Ik begrijp er alleen niets van hoe snel de tijd gaat!

Wat doe je om lichamelijk en geestelijk fit te blijven?

Veel. Ik doe minimaal twee keer per week pilates en sport daarnaast twee keer per week met Gijs Ligtenberg bij zijn sportschool die -heel leuk- WIJS heet. Gijs is fysiotherapeut en een soort lichaamsfluisteraar. Ik had verschrikkelijke nekklachten, en dat is enorm opgeknapt. Het was een lang traject, maar zo de moeite waard. Nu train ik om me fit te voelen. Daarnaast wil ik lekker kunnen eten, dus daar moeten wat uurtjes beweging tegenover staan. Ik heb ook een hond en woon op driehoog, dus ik ben continu aan het traplopen en wandelen.

Qua geestelijke gezondheid: ik lees heel veel. Niets zo ontspannend om in een boek te duiken en alles om je heen te vergeten. Daarnaast ga ik af en toe naar een festival, gooi er een halfje xtc in en dans de hele nacht. Even nergens aan denken, perfect voor de mentale ontspanning. En het is meteen cardio, hè. (-;

Wat is jouw ultieme beautytip om er goed uit te zien?

Organic miracle treatment oil van Abloom. Dit wordt gemaakt van biologische plantjes en bloemetjes die ambachtelijk worden verwerkt volgens een uniek procedé. Je krijgt er een heel mooie glow van en het ruikt heerlijk. Sowieso zweer ik bij alle producten van Abloom. Mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien! Beter dan 10 jaar geleden. Ik wil niet eens meer iets anders proberen. Dit is de shit.

Hoe sta je tegenover voedingssupplementen en hormoonsuppletie?

Ik ben voor! Ik gebruik sinds kort femoston omdat ik ‘s nachts opvliegers kreeg. Dat was ik snel zat. Het maakt een enorm verschil om  een lage dosering hormonen te slikken. Alles is beter: je humeur, je huid, je haar, zelfs je stoelgang. Verder slik ik probiotica, vitamine c, magnesium, zink en q10. En soms tijdelijk iets anders naar gelang hoe ik me voel.

Van welke cosmetische behandeling ben je fan?

Van Ultherapie. Het duurt drie maanden voordat je iets ziet, maar mijn kaaklijn is echt strakker geworden. Ik had ook best een beetje hamsterwangen, en ook daar zie ik verbetering. Verder doe ik regelmatig een botoxje of filler bij Jani van Loghem. Niets dramatisch, hij begrijpt heel goed dat ik er niet ‘gedaan’ uit wil zien en zorgt voor een natuurlijk resultaat.

Onlangs verscheen Stief, het nieuwste boek -dit keer voor tieners -van Marion Pauw. 

Marion Pauw

Kiki’s vader heeft een nieuwe vriendin én een baby, maar haar moeder heeft veel moeite om de scheiding te verwerken. Pas als Kiki’s moeder een nieuwe vriend krijgt, bloeit ze weer op. Maar dan komt Kiki erachter dat deze man niet is wie hij zegt te zijn…

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.