gezondheidstrends

Ben je er klaar voor? Dit zijn dé gezondheidstrends voor 2019

Wat worden de trends als het om gezonde voeding, beweging en lifestyle gaat? Diverse bureaus en kranten deden er onderzoek naar en ook Pinterest zette op basis van het aantal zoekopdrachten van zo’n 250 miljoen gebruikers wereldwijd de laatste trends op een rij.

En dit zijn verreweg de meest genoemde gezondheidstrends:

1. Nog meer Keto

In 2018 was het al een hit maar in 2019 wordt het nog populairder. Het ketogeen-dieet staat voor veel vetten, een beetje eiwitten en vooral weinig koolhydraten. Het doel is dat het lichaam overschakelt van het verbranden van koolhydraten en eiwitten naar het verbranden van je vetreserves. Met als gevolg dat je afvalt. In 2019 zal de vraag naar keto-snacks zoals graanvrije crackers, kokosnootchips en keto-repen toenemen.
Ook neemt de belangstelling voor Intermittent Fasting, Vegan en het Paleodieet toe.

2. Slapen en nog eens slapen

Bijna elk trendartikel heeft het erover: mensen krijgen niet genoeg slaap. En zoals we weten kan slechte nachtrust leiden tot depressie, prikkelbaarheid, een verzwakt immuunsysteem, geheugenstoornissen en bovendien kan het het risico op diabetes en kanker vergroten. In 2019 wordt slapen het nieuwe sporten. In Japan heb je al slaapcafés waar je toegedekt onder een dekentje even een powernap kan doen. In Nederland zijn we nog niet zover. Maar ‘sleep coaching’ gaat een belangrijke rol spelen. Mensen willen hun slaapgewoonten optimaliseren en er komen steeds meer slaapgadgets op de markt. Nu kun je op je laptop en telefoon al een blauw licht filter installeren en is er de ‘blauw licht filter bril’. Deze houdt het blauwe licht wat uit tv’s, telefoons en laptops straalt tegen, waardoor je in de avond makkelijker in slaap valt.

3. Rethinking drinking

Deze trend zet door. In 2019 blijft het niet bij Dry January, nee, steeds meer mensen denken aan een alcoholvrij leven. Zeker onder jonge millennials wordt het normaler om de drank te laten staan. Men wordt er meer dan ooit van bewust dat alcohol slecht is. Stoppen is hot, maar de meesten zijn er nog niet aan toe. Nadenken en praten over hoe te minderen wordt in 2019 al wel volop gedaan.

4. Geitenmelk en Bakuchiol

Geen idee of het werkt, maar het is Bakuchiol wat de klok slaat in de wereld van de skincare. Het is een soort natuurlijke, milde retinol (een vorm van vitamine A,  waarvan gezegd wordt dat het de huidvernieuwing verbetert en de collageenaanmaak versterkt). De zoekopdrachten naar het ingrediënt stegen met 275 procent.

Ook wordt er volop gezocht naar geitenmelkzeep. Het melkzuur  werkt als een milde peeling en tegelijkertijd heeft de zeep verzachtende werking voor de huid. Dus zoek je een hip cadeau, koop een zeep van geitenmelk!

5. Fitness podcasts

Podcasts waren natuurlijk al een paar jaar populair maar in 2019 zullen vooral de fitness podcasts toenemen.  Allemaal om je tijdens je work-out te motiveren. Health guru’s vertellen over gezondheid en voeding, dj’s laten de meest opzwepende muziek horen en coaches vertellen je alles over sport en afvallen.  Op dit moment zijn er veel Amerikaanse podcasts ook in Nederland te beluisteren. Als je googelt op ‘Best Fitness podcast’ kom je er een heleboel goede tegen (ook speciaal voor 40-plussers).

6. ’n Beetje Leuk Ouder Worden

Grote trendrapporten laten het zien: Het is ‘healthy aging’ voor en ‘healthy aging’ na in 2019. Een logisch gevolg van het feit dat we steeds ouder worden en er steeds meer 50plussers komen.  Leuke ontwikkeling voor BLOW (die dat natuurlijk al lang zag aankomen 😉

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.