sterke core

De kracht van een sterke core en een koude douche

Een sterke core, of een goede rompstabiliteit,  we kunnen er bijna niet meer om heen. In elke sportschool, yogales of workout wordt er aandacht aan besteed. Niet voor niets, want een sterke core is niet alleen belangrijk voor het optimaliseren van je sportprestaties of het voorkomen van blessures, in het dagelijks leven zorgt het ook voor een goede houding. Bovendien, de kracht in je romp bepaalt voor een groot deel de kracht in je armen en benen.  Hoe dat precies zit en wat je allemaal kunt bereiken met een sterke core vragen we in de 5e aflevering van onze podcast Jong Bloed aan sportcoach en personal trainer Wouter Middelbos. Hij is oprichter van Milo een opleidingscentrum voor personal trainers. En natuurlijk legt hij uit wat de ultieme oefeningen zijn om je rompstabiliteit te trainen.

En verder bespreken Jaap Jongbloed en ik het laatste nieuws op het gebied van gezondheid en anti-aging. Wist je bijvoorbeeld dat je sneller afvalt in de bergen?  Dr. Mariette Boon, internist in het LUMC geeft antwoord op de vraag of koud douchen ook daadwerkelijk gezond is en Ruud de Wild vertelt wat hij zoal doet om fit en een beetje goed geconserveerd te blijven.

Je hoort het allemaal in de 5e aflevering van de podcast Jong Bloed, beluister hem HIER of download hem via je favoriete podcast app zoals Apple Podcasts of Spotify

Jong Bloed, elke twee weken een nieuwe aflevering bij AVROTROS op Radio1.nl/podcasts

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.