Het Japanse geheim voor een lang en gezond leven

Nog steeds zijn Japanners een van de gezondste volken ter wereld. Ze hebben niet alleen een hoge levensverwachting, ze blijven ook lang fit en gezond. Ouderdomsziekten als hart- en vaatziekten, osteoporose en diabetes komen er veel minder voor dan bij ons. En dat komt voornamelijk door hoe en wat ze eten. De Japanse Makiko Miyagawa vertelt waar het ‘m allemaal precies in zit.

 

Nog even op een rijtje:

  • Het voedingspatroon van de gemiddelde Japanner bestaat voor een groot deel uit onbewerkt voedsel van hoge kwaliteit;  het liefst voedsel dat groeit in de natuur en vers verkrijgbaar in het betreffende seizoen
  • Een maaltijd bestaat uit een heleboel verschillende voedingsmiddelen; de diversiteit is groot
  • Ze eten voornamelijk kleine porties en nuttigen relatief weinig zuivel, suiker, vlees en vet.
  • Miso-soep, zeewier, rijst en groente staan meer dan 1 keer per dag op het menu

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.