hulpmiddelen seks

Hulpmiddelen voor als het allemaal niet meer zo lekker gaat in bed

Bij een Beetje Leuk Ouder Worden, hoort ook een beetje leuke seks. Jammer is alleen dat de overgang voor veel vrouwen roet in het eten gooit. Een droge vagina, pijn bij het vrijen, weinig opwinding, moeilijk kunnen klaarkomen. Een heel scala aan spelbrekers kan voorbij komen.

Seksuologen adviseren dan ook om meer tijd te nemen voor elkaar, te accepteren dat het moeilijker gaat en te herontdekken waar je opgewonden van raakt. Maar we kunnen de natuur ook een handje helpen met wat goede hulpmiddelen.

Een speurtocht op internet levert het volgende op. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee.

Afrodisiaca

Wetenschappers van de University of California namen een tal van voedingsmiddelen onder de loep waarvan wordt beweerd dat ze een libidoverhogende werking hebben. Zoals honing, oesters, chocola, en nog een heleboel meer. Ze beoordeelden meer dan 50 onderzoeken. En wat bleek: bijna geen enkel natuurlijk middel kon de claim waarmaken met uitzondering van Maca*en rode ginseng. Die twee waren de moeite van het proberen waard.
Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift International Society for Sexual Medicine
*poeder van Peruaanse wortel

Glijmiddelen

Een goed glijmiddel kan seks vergemakkelijken en kan pijn bij het vrijen voorkomen. Volgens gynaecoloog Dorenda van Dijken (voorzitter van de Dutch Menopause Society) die ik voor Blow.nl interviewde, is het raadzaam om bij pijn en droogheid door de overgang alleen gebruik te maken van glijmiddelen op siliconenbasis en niet op waterbasis.

 De paarse keizerin, de informatieve site voor goede en gepassioneerde seks, heeft heel veel glijmiddelen uitgebreid laten testen. Dit is hun glijmiddel top 3

  • Pjur Med Premium
  • Pink Woman
  • Elite van Intimate Earth

Moisturizers

Vaginale droogheid kan heel vervelend zijn niet alleen bij het vrijen maar ook omdat het tot irritatie, kleine wondjes, jeuk en ontstekingen kan leiden.

Een goed middel tegen aanhoudende vaginale droogte zijn speciale moisturizers. Ze bevatten geen hormonen en het werkzame middel is vaak hyaluronzuur. De moisturizer zorgt voor een constante vochtigheid, herstelt de elasticiteit van de vagina en zorgt voor een goede zuurgraad.
Bij een droge vagina zijn er goede producten zoals Hyalofemme® en Premenoduo®, deze zorgen ervoor dat de balans herstelt in en rondom de vagina, deze producten zijn hormoon-vrij.
Bron: vrouwenpraktijken, vuurvrouw.nu

Vaginale oestrogenen

Blijf je last houden van een droge, geïrriteerde vagina, dan kan je arts vaginale oestrogeencrème of vaginale oestrogeentabletten voorschrijven. De oestrogenen zorgen voor herstel van de slijmvliezen. Het is een effectieve behandeling en 80 tot 90 procent van de vrouwen komt van alle vaginale klachten af en heeft ook geen pijn meer bij het vrijen. Al na enkele weken zou je duidelijk verbetering moeten merken. Vaginale toediening van oestrogenen zou in een lage dosering weinig risico’s inhouden, omdat deze niet of nauwelijks in de bloedbaan worden opgenomen.
bron: vuurvrouw.nu

Testosteron

15% van de postmenopauzale vrouwen heeft een tekort aan biologisch beschikbaar testosteron, hetgeen kan leiden tot vermindering van de seksuele opwinding (‘minder zin’, minder opwinding, minder intens orgasme).
Een kleine hoeveelheid testosteron, bijvoorbeeld in crème-vorm, kan dan goed helpen.
Onderzoek lijkt te bevestigen dat testosteron een belangrijke rol speelt ook bij de vrouwelijke seksdrive. Het aanvullen van testosteron (pleisters, crèmes, sprays) moet echter altijd onder deskundige begeleiding van een arts plaatsvinden.

Het inzicht groeit dat kleine hoeveelheden androgenen (testosteron) voor de vrouw en ook kleine hoeveelheden oestrogenen voor de man fysiologisch van belang zijn. Toevoeging van testosteron aan postmenopauzale hormoonsuppletie kan gunstige effecten op het libido hebben.
Bron: ntvg.nl, blow.nl

Bekkenbodemoefeningen

De bekkenbodemspieren, die zorgen voor een goede vochtaanmaak, orgasmes en gevoel bij penetratie, kunnen, net als andere spieren, mede door de overgang  verliezen aan kracht. Een orgasme kan als minder intens en explosief worden ervaren, omdat de stuwing en de samentrekkingen die vanuit de geslachtsorganen door het lichaam golven minder hevig en langdurig zijn.

Met oefeningen kun je goed je bekkenbodemspieren trainen en daarmee voor meer opwinding en betere orgasmen zorgen.

Tenslotte: de tips van Heleen van Royen

En wat heeft Heleen van Royen zoal in haar nachtkastje liggen om het leuker te maken in bed?
Onder andere een flesje siliconen glijmiddel en De Womanizer. “Dit laatste is een bijzonder apparaat, geen vibrator in de traditionele zin van het woord, eerder een stimulator. Als je hem aanzet, ‘zuigt’ hij op een subtiele manier aan je clitoris, door middel van een circulerende en pulserende luchtdruk. Hij heeft mijn seksleven een stukje leuker gemaakt.”
bron: telegraaf

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met De Paarse Keizerin

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie