Leuk ouder worden: zo doe je dat dus

Hij zou al veel eerder in première gaan, maar corona gooide roet in het eten. Nu is hij dan eindelijk toch te zien: 100UP,  een geweldige documentaire over 100-plussers. Heerlijk om naar te kijken en goed om te zien waar dat leuk ouder worden ‘m nou precies in zit.

In 100UP ontmoet regisseur Heddy Honigmann een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit.

Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden deze honderdjarigen vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen. De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag.

Klik voor meer info en voor bioscopen bij jou in de buurt HIER

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie