Annemarie van Gaal

“Natuurlijk baal ik soms van rimpels en wallen, maar hé, kijk wat voor mooi leven ik heb”

De een ziet vanzelf wel hoe ze ouder wordt, de ander is fanatiek bezig om lichaam en geest goed te onderhouden. In deze serie vraag ik aan bekende Nederlandse vrouwen wat zij al dan niet doen om een beetje leuk ouder te worden. Dit keer de beurt aan ondernemer, auteur, en tv-persoonlijkheid Annemarie van Gaal (56)

Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig, ik beschouw ouder worden meer als een soort feit; iets waar je weinig aan kunt doen. Ik probeer er iedere dag goed uit te zien, maar vooral door goede huidverzorgingsproducten te gebruiken en verder vrij naturel te blijven (ik heb bijvoorbeeld nog nooit botox gebruikt). Natuurlijk baal ik weleens van de rimpeltjes bij mijn ogen en van de wallen die na een laat avondje steeds erger lijken te worden, maar als ik dan denk aan mijn fijne leven en kijk naar mijn leuke man, dan verdwijnt het balen als sneeuw voor de zon.

Wat doe je om lichamelijk en geestelijk fit te blijven?

Ik sport ongeveer twee keer per week in de sportschool, niet dat ik dat leuk vind hoor; ik moet mezelf er iedere keer weer toe dwingen en als ik bezig ben, zit ik de minuten weg te kijken tot ik van mezelf na een uur naar huis mag. Geestelijk is het gemakkelijker voor mij. Ik denk dat mijn beste manier om geestelijk fit te blijven, mijn wekelijkse column is. Ik ben zeven jaar opiniecolumnist voor het Financieel Dagblad geweest en inmiddels sinds ruim drie jaar opiniecolumnist voor De Telegraaf. Een wekelijkse opiniecolumn dwingt je om alert te zijn op nieuws en om je bij alles af te vragen of het wel normaal of goed is, en of het niet beter anders kan.

Wat is jouw ultieme beautytip om er goed uit te zien?

Waar ik zelf heel blij mee ben zijn mijn getatoeëerde wenkbrauwen. Ik had vrij dunne wenkbrauwen (teveel geëpileerd, vermoed ik) en tot drie jaar geleden, tekende ik het zelf af en toe bij met een potlood. Maar dat was best veel werk en de ene keer was het resultaat mooier dan de andere keer. Sinds ik mijn wenkbrauwen heb laten tatoeëren ben ik iedere dag blij met het resultaat én met de tijd die ik ’s morgens bespaar hiermee. Je moet het ieder jaar laten bijwerken en dat is geen pretje, maar ja, wie mooi wil zijn…

Hoe sta je tegenover voedingssupplementen? en hormoonsuppletie?

Ik heb nog nooit voedingssupplementen gebruikt. Ik heb vriendinnen die met een hele kom vol supplementen de dag beginnen, maar ik heb daar zelf nooit iets mee gehad. Ik vind supplementen teveel gedoe om eraan te moeten denken.

En hormoonsuppletie?

Ik ken vrouwen die maandelijks naar hun hormoondokter in Antwerpen rijden. Ik heb het nooit gedaan, maar vooral niet omdat ik het eng vind en bang ben dat als ik op het ene gebiedje ga rommelen aan mijn hormoonhuishouding, ik het op een ander gebiedje in de war gooi. Misschien is het ook nog niet nodig omdat ik nog steeds (tot mijn grote ergernis) ongesteld word en qua humeur eigenlijk altijd vrolijk en optimistisch ben.

Van welke cosmetische behandeling ben je fan?

Ik heb dit voorjaar voor het eerst een Fraxel laser behandeling laten doen, het was niet goedkoop (€ 400) maar het resultaat vond ik super. Poriën in mijn gezicht zijn veel fijner geworden en kleine pigmentvlekjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik denk dat ik dit
jaarlijks ga laten doen.

Annemarie van Gaal is vooral bekend van programma’s als Dragon’s Den, Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant en Divorce Hotel. Annemarie schrijft wekelijks een column voor De Telegraaf en regelmatig artikelen voor Margriet. Daarnaast ontwikkelt ze samen met haar vriendin Heleen Dura boxen met geïllustreerde ansichtkaarten met daarop de 50 allerbeste quotes op een bepaald gebied.’50 Best Quotes on Life’, ’50 Best Quotes on Love’, ’50 Best Quotes on Success’ etc.
www.ShareThatQuote.com

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.