zonder penetratie

Ook zonder penetratie kan het fantastisch zijn

Blow ism de paarse keizerin

Met grote interesse lees ik altijd de column van Joy Delima over seks in het Volkskrant Magazine. Daar steek je nog eens wat van op. Joy schrijft eerlijk en openhartig over alles wat maar met seks te maken heeft. Ik zou het niet durven. De kleinste details en de grootste dilemma’s worden besproken. Afgelopen week betrapte ze zichzelf erop dat ze altijd als ze het over seks had, penetratie bedoelde. Al het andere -van pijpen tot vingeren- was geen seks voor haar. Ze verontschuldigde zich voor ‘deze bekrompen, conservatieve en hetronormatieve gedachte over seks’. Toen ik het las dacht ik, ik denk eigenlijk net zo. Seks is geen echte seks zonder penetratie. Onzin natuurlijk.

Het wordt hoog tijd dat ik -en met mij ongetwijfeld vele anderen- er eens anders over gaan denken. Helemaal gezien het feit er zoveel vrouwen door de overgang last hebben van een dunner en droger wordende vaginawand. Penetratie kan dan al gauw pijn gaan doen en wondjes veroorzaken. Het wordt allemaal een stuk gevoeliger. ‘Dan maar geen seks’ is een optie, maar wel een die doodzonde is. Er zijn zoveel meer mogelijkheden om te genieten van seks. En ja die kunnen dus net zo intens, heftig en fijn zijn.

De onlangs overleden hoogleraar seksuele gezondheid Ellen Laan pleitte er ook geregeld voor: “we moeten af van het idee dat seks penetratie is.” Slechts 30% van de vrouwen bereikt een orgasme door coïtus. Als ze masturberen lukt het 70% van de vrouwen met gemak.

Bij penetratie-loze seks moet je het wel anders doen, dat gaat niet op de automatische piloot.  Je moet samen creatief zijn en experimenteren. Maar experimenteren kun je leren en kan ook spannend zijn. Ik kan nu leuk gaan vertellen wat de mogelijkheden allemaal zijn maar veel beter is om te kijken op de site van de Paarse Keizerin. Want daarop vind je een compleet overzicht van seks zonder penetratie. Waardevolle informatie en adviezen maar ook veel ideeën voor het prikkelen van je fantasie en goede tips; van erotische massages tot opwindende speeltjes.

Enjoy!

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie