Waarom je cryotherapie eens moet proberen

Een koude douche, een ijskoud dompelbad, rollen in de sneeuw, het werkt allemaal verkwikkend. Maar hoe is het om in een ruimte te staan waar het -110 ˚C is? En wat voor gezondheidsvoordelen levert deze cryotherapie (=het lichaam blootstellen aan extreme kou) op? In deze video laat Wies je het zien.

 

Als je lichaam wordt blootgesteld aan een temperatuur van -110 ˚C worden er allerlei fysiologische processen geactiveerd. Virussen worden bestreden, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het immuunsysteem en de stofwisseling krijgen een boost. Het gehele lichaam scant zichzelf op slecht functionerende onderdelen en herstelt zichzelf in razend tempo.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat cryotherapie allerlei gezondheidsvoordelen oplevert.  Om maar even wat te noemen: Natuurlijke pijnbestrijding, versterking immuunsysteem, vermindering overgangsklachten, betere (sport)prestaties, een mooiere, strakke huid, sneller herstel na operatie of ziekte, verhoogde vitaliteit.

Maar er zijn ook sceptici die zeggen dat die claims niet goed bewezen zijn. Dat het effect van het blootstellen aan die extreme kou veel beter onderzocht moet worden.

Ik weet niet wie gelijk heeft, maar zelf geloof ik absoluut in de heilzame werking van kou op je lichaam. Het geeft mij in elk geval meer energie en ik heb ervaren dat mijn weerstand er beter door wordt.

1 sessie kost 32,-
Daarnaast bestaan er allerlei voordelige rittenkaarten en abonnementen.

Een bezoek aan Freezlab is niet voor iedereen weggelegd. Het is bijvoorbeeld niet goed wanneer je koorts hebt of te maken hebt met een sterk verhoogde bloeddruk of hart- en vaatziekten.  Op Freezlab.nl kun je alle informatie vinden.

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.