onderzoek

Doe mee met het onderzoek naar een gelukkig en lang leven van de UvA

Lang, gezond en gelukkig leven, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal bij het grootschalige onderzoeksproject ‘Senioren Doen Mee’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Met dit project willen de onderzoekers in kaart brengen hoe 55-plussers hun leven inrichten en wat de effecten daarvan zijn op hun mentaal én fysiek welbevinden. Die kennis gaan ze vervolgens gebruiken om interventies te ontwikkelen die gezonde en succesvolle veroudering kunnen bevorderen. Dit is een belangrijke uitdaging, aangezien we niet alleen steeds ouder worden, maar de cijfers ook laten zien dat het aantal jaren dat we in slechte gezondheid doorbrengen steeds meer aan het toenemen is.

De onderzoekers zijn op zoek naar minimaal 10.000 mensen (55+) die mee willen doen aan online vragenlijsten en testjes. Het onderzoek bestaat uit verschillende delen, die je geheel vanuit huis kunt invullen. Zelf doe ik er ook aan mee. Met plezier, want ik hou erg van testjes en onderzoeken. Alleen de titel Senioren Doen Mee vind ik wat bejaard.  Maar ja, dat het onderzoek gedaan wordt, vind ik heel goed. Wil je ook mee doen en een bijdrage leveren aan wetenschappelijke onderzoek naar veroudering?  Meld je dan aan via www.seniorendoenmee.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie over het onderzoek.

Dit onderzoek is langlopend en deelname zal de komende jaren (zeker tot 2024) nog mogelijk zijn.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie