ontwijnen, alcohol, drinken, drank, wijn

Is er nog een leven zonder drank?

Zo, allemaal even de hand opsteken. Wie kan er niet zonder alcohol?

We kunnen er lang of kort over praten, maar feit is dat alcohol slecht voor je is. Natuurlijk weten we dat, maar we willen het liever niet horen. Althans, ik niet. We houden ons liever vast aan het idee dat twee glaasjes per dag zo erg nog niet is en dat als we maar 2 of 3 keer per week drinken we ‘dus’ niet verslaafd zijn.  We kunnen nu nog in die waan blijven, maar met alcohol gaat het dezelfde kant op als met roken. Over 10 jaar (of eerder) zien we in hoé slecht het is en wordt het drinken door de overheid bemoeilijkt. Nu ben je misschien nog ongezellig als je niet drinkt, straks ben je een paria als je wel drinkt.

Ok genoeg gepredikt. Laten we vooral de sfeer een beetje gezellig houden met dit mooie weer en de vakantie voor de boeg. Niets zo lekker als een glas gekoelde wijn op een terras. Maar misschien is het een idee om alvast na te denken (ik spreek vooral mezelf toe) over hoe we nu het best minder of niet kunnen drinken. Tenminste, als je een beetje leuk ouder wil worden.

Jacqueline van Lieshout, schrijfster van het boek Ontwijnen vertelt hoe we dat het best kunnen aanpakken. Zelf was ze ook niet vies van een borrel of twee, drie, maar is nu twee jaar gestopt. “Het leven lijkt even niks meer aan zonder drank, maar na verloop van tijd voel je je zoveel beter en gelukkiger.”

 

p.s. hoeveel ik drink? Gemiddeld drie keer per week. Meestal 3 glazen wijn op een avond, maar af en toe zijn het er meer: 5 of 6 glazen.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.