jong bloed

Op zoek naar een gezond en gelukkig lang leven met de nieuwe podcast Jong Bloed

Toen ik BLOW begon, ontmoette ik presentator en programmamaker Jaap Jongbloed. We bleken allebei dezelfde belangstelling te hebben voor alles wat met gezondheid en healthy aging te maken heeft. Niet dat we enorme gezondheidsfreaks zijn -het moet allemaal wel een beetje leuk blijven-, maar we zijn nieuwsgierig naar hoe we zo lang mogelijk fit, energiek en gelukkig kunnen blijven.

Uit die gemeenschappelijke interesse is de podcast Jong Bloed ontstaan.

In elke aflevering gaan we als nieuwsgierige leken op onderzoek uit. (Een beetje te vergelijken met wat ik in mijn blogs en vlogs voor BLOW doe). De podcast Jong Bloed is een persoonlijke ontdekkingsreis in de wereld van anti-aging, fitness en voeding.  Allemaal interessante items waaruit je veel praktische en makkelijk tips kunt opdoen. Zelf heb ik er inmiddels al zoveel van opgestoken

In de podcasts komen telkens vaste rubrieken aan bod: de wetenschap, het nieuws en een luisteraarsvraag. Ook vertelt een bekende Nederlander wat zijn/haar gewoontes zijn. Wat doen zij om gezond te blijven en er goed uit te zien op fysiek en mentaal gebied? In de eerste aflevering vertelt Humberto Tan wat hij doet om fit te blijven, krijgen we het antwoord op de vraag: hoe worden we gezond 115 jaar en legt seksuoloog Henriette Schoones uit waarom seks levensverlengend werkt .

Beluister de eerste aflevering hier of download hem via je favoriete podcast app zoals Apple Podcasts of Spotify

Jong Bloed, vanaf donderdag 7 mei tweewekelijks een nieuwe aflevering bij AVROTROS op Radio1.nl/podcasts

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.