polynucleotide

Polynucleotide: skinbooster voor het gebied rondom je ogen

Als het om cosmetische behandelingen gaat hou ik van behandelingen of injectables die biostimulerend werken. Dat wil zeggen dat ze de groei of aanmaak van lichaamseigen stoffen of processen stimuleren. Je vult dus niet de boel tijdelijk op door middel van een hyaluronzuurfiller, maar je zet de huid zelf aan het werk, waardoor het resultaat weliswaar langer op zich laat wachten, maar veel echter en blijvender is.

Je had al collageenstimulerende fillers zoals Sculptra en Radiesse maar er komen steeds meer producten bij die groei, reparatie of opbouw bevorderen. Een relatief nieuw middel is Polynucleotide. Het is een vloeibare injectable onder de merknaam Croma Philart Eye, die antioxidatieve stoffen bevat die via kleine naaldjes in de huid gebracht worden en die ervoor zorgen dat er nieuwe fibroblasten in de huid worden aangemaakt. Fibroblasten zijn cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van de belangrijkste bestanddelen van de huid.  Die polynucleotide speelt dus een rol in het repareren, helen en vernieuwen van je huid. Ideaal om de dunne huid rondom de ogen mee te behandelen. Voor dat gebied was er tot nu toe nog niks. Fillers zijn er immers niet voor geschikt.

Ik mocht de behandeling zelf uitproberen bij Ludy Holst, cosmetisch arts KNMG en oprichter van de Van Lennep Kliniek. Omdat de naaldjes heel fijn zijn is de behandeling heel goed te doen. De behandelaar moet natuurlijk wel weten wat hij/zij doet maar verder is het heel veilig. Na afloop had ik allemaal kleine ‘luchtbolletjes’ rondom mijn ogen die na een uur alweer verdwenen. Mensen met donkere kringen onder de ogen zouden al direct verbetering moeten zien, maar op de echte verbetering van de huid en het verzachten van de rimpeltjes moet je dus even wachten.

Na een week of 8 begon ik een klein beetje verschil te zien, alsof de rimpeltjes iets waren uitgegumd. Omdat het proces heel geleidelijk gaat is het niet heel duidelijk te zien hoe groot het verschil precies is. Echt diepe kraaienpootjes kun je er niet mee wegnemen maar het verstevigt de huid boven en onder de ogen wel wat.

Aangeraden wordt om een kuur van 3 keer te doen. De prijs voor een kuur van 3 behandelingen is € 650,-

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie