Kirtan Kriya

Verbeter je breinfuncties met Kirtan Kriya

Dat mind-bodytechnieken zoals meditatie, qigong, tai chi en yoga een positief effect kunnen hebben op de lichamelijk en geestelijke gezondheid is regelmatig aangetoond. Een techniek die hier vanwege de bijzonder positieve effecten op het brein absoluut even uitgelicht moet worden is Kirtan Kriya. De oefening bestaat uit het herhalen van eenvoudige mudra’s (houdingen van de hand,) waarbij alle vingers beurtelings de duim aanraken. Tegelijk wordt de mantra Saa, Taa, Naa, Maa (Geboorte, Leven, Dood, Hergeboorte) gezongen (chanten). Nu niet afhaken, want het is makkelijker dan je denkt en meer dan de moeite waard.

Kirtan Kriya

Onderzoeken gepubliceerd in het internationale Journal of Alzheimer’s Disease en Journal of Health Science & Research laten zien dat 12 minuten Kirtan Kriya beoefenen per dag, een significante verbetering geeft in het functioneren van de hersenen en het geheugen. Ook verhoogt Kirtan Kriya het energieniveau, verbetert het de slaapkwaliteit, vermindert het stress. Dat 2 minuten per dag ook al verschil maakt op geestelijk en lichamelijk niveau blijkt uit onderzoek genoemd in het boek Jonger Worden van de Amerikaanse microbioloog en Nobelprijswinnaar Elizabeth Blackburn. Op youtube vind je geweldige instructie filmpjes waarbij je tegelijkertijd mee kunt doen. (zoals DEZE)
Doen! Helemaal als je mediteren moeilijk vindt, want deze oefening gaat als vanzelf.

Deze tip is er een uit mijn boek ‘n Beetje Leuk Ouder Worden, 101 verrassende en bewezen tips voor lichaam en geestNog 100 van deze tips lezen? Bestel dan mijn boek HIER

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie