Wandelen

“Wandelen is mijn medicijn en mijn gelukshormoon”

De een ziet vanzelf wel hoe ze ouder wordt, de ander is fanatiek bezig om lichaam en geest goed te onderhouden. In deze serie vraag ik aan vrouwen wat zij al dan niet doen om een Beetje Leuk Ouder te Worden. Dit keer de beurt aan Claudia Straatmans (54) , hoofdredacteur van Nouveau en schrijfster van Het Lifestyle Wandelboek.

Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

“Ik heb het idee dat ik nu leuker en relaxter ben dan tien jaar geleden. Alsof ik meer mezelf ben geworden. Dat ik 54 jaar moest worden om eindelijk lekker in mijn vel te zitten – ook al zit dat vel losser dan ooit. Misschien komt het ook wel omdat mijn dochter nu wat ouder is (15 jaar) zodat de praktische dagelijkse zorg ook wat losser is. En ik hoef me carrrièrewise niet meer zo te bewijzen, ben inmiddels van zo veel titels hoofdredacteur geweest dat ik denk wel aan mezelf durf toe te geven: ik ben een vakvrouw.”

Wat doe je om lichamelijk en geestelijk fit te blijven?

“Sporten is mijn gelukshormoon (dat samen met een glas Champagne, maar goed, dat laatste is wat minder gezond, dat is nog een puntje). Ik boks, jog, zwem buiten, ik doe aan krachttraining en ik wandel. Vooral wandelen is mijn medicijn voor als ik het even niet meer weet. Zei Hippocrates immers al niet meer dan 2000 jaar gelee dat wandelen het beste antigif voor een slecht humeur is? Zo waar. Als ik buiten loop, frisse lucht in mijn hersenpan geblazen, verse coffee to go in mijn hand dan wordt er dopamine aangemaakt. Ik ben niet de enige voor wie wandelen zo’n heilzame werking heeft. Adriaan van Dis is zo ooit van zijn depressies afgekomen, verklapte hij in Nouveau. Omdat ik mijn wandelboodschap wel van de daken wil schreeuwen, hoe goed het is voor lijf en leden, heb ik al mijn tips gebundeld in Het LifestyleWandelboek. Trouwens: in een schrijversbubbel in een flow een boek schrijven is ook een beloning voor je geest. Ook de relatie met mijn man is verbeterd, we gaan nu samen op wandeltocht. Hij om zijn Fris-Edam servies te complementeren, en ik knoop dan vanuit betreffende kringloopwinkel er een lovestyle wandeling aan vast.”

Wat is jouw ultieme beautytip om er goed uit te zien?

“Sinds ik ooit bij mindset-goeroe Tony Robbins ben geweest, volg ik structureel zijn plan voor hydratatie. Een glas water voor het slapen gaan, twee meteen bij het opstaan. Energie bestaat uit zuurstof en water, als je deze twee goed binnenkrijgt, stroomt de energie gelijk door mijn lijf.”

“Verder ben ik door mijn vak (hoofdredacteur glossy red.) in de gezegende omstandigheid dat ik de mooiste huidverzorgingsproducten krijg. Ik realiseer me dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Maar komende uit een familie waar mijn moeder zelfs 4711 al te fraai vond, ben ik wel extreem dankbaar voor deze emolument. Een lik crème met een serum, een prepper, lotion eronder, dus het echte layeren, doet veel voor mijn huid. Weer die hydratatie dus en nee, dan bedoel ik niet het glas Champagne.”

Hoe sta je tegenover voedingssupplementen en hormoonsuppletie?

“Ik drink een aantal poedertjes, waaronder de GreenJuice van SuperFood en ik gebruik Cellics, knetterduur spul, maar er zit zoveel zink en vitamine B in verwerkt dat ik het gevoel heb dat het echt iets voor mijn huid doet. Ik ken maakster Suzan Oerlemans niet persoonlijk, maar als ik haar gezicht zie denk ik: moet wel goed spul zijn.  Sinds ik moet afbouwen met overgangspil Femoston -ik mag het van de huisarts niet langer dan vijf jaar slikken- verbeeld ik mij dat ik zink en selenium uit deze poeders haal.”

“O ja, en ik slik elke avond drie magnesiumtabletten voor het naar bed gaan – slaap je super op.”

Van welke cosmetische behandeling ben je fan?

“Mijn heilige drie-eenheid noem ik ze;

1. Agnieszka van Bodyfix voor een bindweefsel massage van mijn gezicht.

2. Roya Zare voor mijn wenkbrauwen. Met goede wenkbrauwen hoef je je bijna niet meer op te maken.

3. Leonie Schelke is de beste babybotox-arts van Nederland. Ja, ik gebruik botox, vinden sommige mensen niet passen bij mijn gezonde image, maar ik kleur ook mijn haren, ben namelijk zoals we dat in de Achterhoek zeggen ‘kats-gries’.”

Beeld: Maaike de Kanter

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie