positiever

Zo word je een positiever (en dus gezonder) mens

Het is al diverse keren aangetoond: positieve mensen zijn gezonder en leven langer dan negatieve mensen. Maar word je als positieveling geboren of kun je er zelf ook wat aan doen? En hoe positief moet je zijn wil je gezonder worden? We vragen het allemaal in de zesde aflevering van de podcast Jong Bloed aan hoogleraar positieve psychologie aan de Universiteit van Twente Ernst Bohlmeijer.  En uiteraard geeft hij aantal praktische en makkelijke tips om wat positiever in het leven te staan.

En verder bespreken Jaap Jongbloed en ik het laatste nieuws op het gebied van gezondheid en anti-aging. Wist je bijvoorbeeld dat zwemmen de allergezondste sport is die je kunt beoefenen?  Medisch socioloog en sportcoach Jeroen van der Mark geeft antwoord op de vraag hoe je van een dikke buik af kunt komen en Daphne Bunskoek vertelt wat zij zoal doet om fit en een beetje goed geconserveerd te blijven.

Je hoort het allemaal in de 6e aflevering van de podcast Jong Bloed, beluister hem HIER of download hem via je favoriete podcast app zoals Apple Podcasts of Spotify

Jong Bloed, elke twee weken een nieuwe aflevering bij AVROTROS op Radio1.nl/podcasts

 

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief.