zwarte komijn

Zwarte komijn, de gezonde toevoeging in de keuken

Misschien heb je er al tien keer eerder over gehoord,  maar voor mij zijn de berichten over de gezondheidsvoordelen van zwart komijnzaad nieuw. Omdat ik het momenteel veel tegenkom en de onderzoeken betrouwbaar lijken, wil ik het toch graag even ‘bespreken’.

Zwarte komijn, ook wel nigella sativa genoemd, heeft niks te maken met het komijnzaad wat we regelmatig in de keuken gebruiken, maar het blijkt dus heel goed te zijn voor de gezondheid.

Onderzoek laat zien dat zwart komijn het bloedsuikerhalte kan verlagen en je lever helpt te beschermen. In olievorm blijkt dat effect nog groter te zijn. We zijn nog niet klaar want het wonderzaad helpt ook nog het cholesterolgehalte te verlagen.  Tenslotte blijkt dat het zaad ook ontstekingsremmend werkt.

Je gezondheid hangt natuurlijk niet af van een paar zaadjes maar het is een leuke gezonde smaaktoevoeging in de keuken. (voor alle duidelijkheid: het is heel wat anders dan zwarte sesamzaadjes) Experts zeggen dat het tonen van ui, oregano en zwarte peper heeft.  Zolang je er ook nog wat anders bij eet, kun je er niet gauw te veel van eten 😉

bronnen: www.news-medical.net/ WebMD

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie