Doe de 45+ vitaminecheck

Je lichaam en geest vitaal houden door extra vitaminen te slikken, kan dat? Ja. Na veel lezen en gesprekken met orthomoleculaire artsen ben ik ervan overtuigd.

Er zijn supplementen die veel kunnen betekenen als je de 45 bent gepasseerd. Voor mij zijn dit de belangrijkste. Ik slik ze iedere dag.

Glutathion

Boven de 40 nemen de glutathionspiegels in het lichaam af. Glutathion is een sterke natuurlijke antioxidant. Het ontgift en zorgt voor versterking van het immuunsysteem.
500 mg per dag

Vitamine K2

Vitamine K2 zorgt ervoor dat verkalkte bloedvaten soepeler worden, beschermt tegen botontkalking en zou ook nog een remmend effect hebben op rimpelvorming.
2,5 mcg per kilo lichaamsgewicht per dag

Omega- 3 (visolie)

Als je twee keer per week vette vis eet dan is suppletie niet nodig anders wel.
De visvetzuren EPA en DHA  houden vaten en brein gezond. Daarnaast zou visolie spierverlies en vetopslag remmen.
360 mg Epa en 240 mg DHA

Vitamine D3

Zet een rem op allerlei kwalen en ziekten die gepaard gaan met ouder worden, van botontkalking en diabetes, tot hart- en vaatziekten en kanker.
1000 tot 4000 IE per dag

Vitamine C

Heeft beschermende en helende eigenschappen. Vitamine C is goed voor huid, hersenen, hart, ogen, botten en afweer. 800 tot 2000 mg per dag

Magnesium

Beschermt DNA tegen leeftijd gerelateerde ziekten, verlaagt bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel
350 mg – 500 mg per dag voor het slapen gaan (combineren met gelijke hoeveelheid calcium)

Foliumzuur

Voor het jong houden van het DNA. Zowel het geheugen als de snelheid waarmee het brein werkt, verbeteren door foliumzuur. 400 mcg per dag

Vitamine B12

Hoe ouder we worden hoe minder vitamine B12 we kunnen opnemen. Daarom is extra Vitamine B12 belangrijk. He speelt een rol bij de vorming van rode bloedcellen, zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel en is een essentiële factor voor de groei. Verder is het betrokken bij de stofwisseling van foliumzuur.

N-acetyl glucosamine

Dit is een stof uit het chitineskelet van schaaldieren en vormt de bouwsteen van hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt voor de stevigheid  van het bindweefsel doordat het  sterk vocht vasthoudt. Daarnaast houdt glucosamine het kraakbeen in de gewrichten gezond.
500mg per dag.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.