Patrick Holford: ‘Je kunt écht langer jong blijven door de juiste voeding en voedingssupplementen’

Deze voedingswetenschapper uit Engeland weet alles over healthy aging. In deze video geeft hij een aantal tips die je even moet horen. Interessant en makkelijk uit te voeren.

 

Wat zei hij ook alweer? Nog even alles op een rijtje.

Patrick Holford is een van de belangrijkste en meest invloedrijke voedingsdeskundigen in de wereld en auteur van meer dan 30 boeken waaronder de bestseller ‘The Optimum Nutrition Bible’ dat in vele talen is vertaald en waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Of je nou jong of oud bent, volgens Holford kan iedereen extra vitaminen en mineralen gebruiken. Allereerst een Multivitamine als vangnet en daarnaast Vitamine C en Omega 3 omdat die niet voldoende in een multi zitten.

Ben je boven de 50, dan heb je daarnaast nog extra antioxidanten nodig, zoals Vitamine E, Selenium, Glutathion,Vitamine E, Q10, Anthocyanidinen, Alfaliponzuur. Je kan ze los slikken of samen in één pil.

Zelf slikt Patrick Holford:

  • 2x per dag een multivitamine;
  • 2x per dag vitamine C (ik weet de hoeveelheden niet);
  • 2x per dag Omega 3 en 6 (waarvan vooral Omega 3);
  • 1 anti-oxidanten pil (combinatie van bovengenoemde antioxidanten);
  • 1 Brainfood-pil voor de hersenen. (Supplement dat hij zelf verkoopt waarin vooral fosfolipiden (stoffen die vetten en fosfaten bevatten) en B-vitamines zitten)

Dat sommige artsen nogal sceptisch staan tegenover voedingssupplementen komt volgens Holford doordat voeding als vak nauwelijks aan bod komt in de studie geneeskunde. Er valt al genoeg te leren. Daardoor weten de meeste artsen er te weinig van en gaan ze uit van wat er vaak gedacht wordt: dat gezonde voeding alleen wel genoeg is. Er zijn volgens Holford tientallen studies bekend die aantonen dat het slikken van voedingssupplementen bijdraagt aan een betere gezondheid.

Zijn er ook vitaminen die rimpels tegengaan?

‘Ja,’ zegt Holford: Van vitamine A en C -zowel als voedingssupplement als in crèmes- is wetenschappelijk aangetoond dat het lichte rimpels vermindert.

Het geheim van gezond ouder worden zit hem niet alleen in gezonde voeding en lichamelijk en geestelijk actief zijn, maar ook in het hebben van een doel.  Holford: ‘Probeer een passie te vinden waar je elke dag je bed voor uit wilt komen, een goede invulling van je leven is essentieel.’  Als laatste geeft hij aan ook te geloven in bio-identieke hormonen.

Wil je zeker weten dat je niks mist van BLOW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief